top of page
סמל.jpg
הורד.png

משרד החינוך

2030.jpg

יושרה

שם היכולת: יושרה

·   סוג היכולת: ערך

 

·    הגדרת ותיאור היכולת: יושרה מוגדרת כמערכת של סטנדרטים אתיים ונורמות מקובלות בחברה, כגון יושר, כבוד, אחריות, כבוד האדם ושמירה על עקרונות אלה גם כאשר זה מאתגר לעשות זאת.

·    השפעת פיתוח היכולת על הישגי הלומד במרחבי החיים השונים: ארגון ה- OECD מחוייב לקידום ערכי הליבה של האזרחות בבית הספר - הכוללים ערכים כגון סובלנות, כבוד, הוגנות, אחריות אישית וחברתית, שלמות ומודעות עצמית- מרכיבים חיוניים של כלכלות וחברות משולבות, הוגנות ובר קיימא.

 

·   עקרונות פמ"ע הגוזרים את הצורך ביכולת: תכלול

 

· יכולות אחרות עמן מתבצע בדרך כלל הפיתוח של היכולת: אמפתיה (גבוהה יותר קשורה להתנהלות ביושרה,) שוויון (קשור ליושרה,) צדק (כאשר אדם פועל מתוך יושרה, הוא שוקל את ההשלכות של ענייני הצדק בעת קבלת החלטות,) מוכוונות למטרות והשלמתן (מסייע לאדם לשמור על אמונתו המוסרית כאשר הוא מתמודד עם מכשולים) ומודעות עצמית (יושרה מנבאת השקעה רבה יותר של מאמץ, והשגת מטרות).

·   קטגוריות  פרקטיקות למידה והוראה המפתחות את היכולת: 

תוכניות חינוכיות בבית ספר עבור מתבגרים (הילדים עוברים שינויים משמעותיים במהלך גיל ההתבגרות ועד לבגרות, ככל שהמתבגרים מפתחים את היכולת לנצל יותר חשיבה מופשטת ומתמזגים בזהותם העצמית, הם מסוגלים לשקול את תוצאות מעשיהם ולפעול בהתאם לערכים המוסריים שלהם ולעקרונות שלהם,) יושרה יכולה להתפתח גם באמצעות מעורבות בפרויקטי למידה בשירות קהילתי.

 

·   קטגוריות  פרקטיקות  הערכה וכלי ההערכה המודדים את היכולת: כלי הערכה: דוח אישי- שאלון אחריות אישית וחברתית לגיל 9-15 2008( al., et ,)Li דוח אישי- סולם אחריות אישית לתלמידים לכיתות סקאלת אחריות אישית לכיתות ט' עד יב' ( Martel, -אישי ודוח )Singg &  Ader,  2001( 'יב עד  'ט .)McKelvie, & Standing, 1987

קידום תלמידים על פי תכנית למידה אישית  להצלחה מיטבית

מקיף חמ"ד לאומנויות "ריגלר"- נתניה

התחדשות פדגוגית- למידה ברוח המח"ר

אולפנת אמי"ת באר שבע

"לכל תלמיד ניגון משלו"

בית החינוך חמ"ד "אהל שילה בנים"

bottom of page