top of page
סמל.jpg
הורד.png

משרד החינוך

2030.jpg

סקרנות

שם היכולת: סקרנות

·   סוג היכולת: גישה

 

·   הגדרת ותיאור היכולת: על פי ה- OECD ,)2016( הסקרנות היא "הנטייה להכיר ולחפש ידע וחוויות חדשים" . הסקרנות נופלת לשתי קטגוריות: סקרנות רגעית (חיצונית לפרט, דהיינו חקר תופעה חיצונית) ותכונת סקרנות (פנימית לפרט, כלומר למידה לאורך החיים.)

 

· השפעת פיתוח היכולת על הישגי הלומד במרחבי החיים השונים: הסקרנות היא לב ליבה של מיומנויות טרנספורמטיביות כפי שמודגשת במסגרת הלמידה של ה- .OECD מחקרים הראו כי אנשים סקרנים טובים יותר בלמידה. זה חיוני בעולם שבו כוח העבודה יתחייב ללמידה לאורך החיים על מנת להסתגל למשרות חדשות. 

סקרנות  היא יכולת הנמצאת בסיכון בעולם מחובר מאוד שבו ניתן לגשת בקלות ובמהירות למידע באינטרנט.

 

·   עקרונות פמ"ע הגוזרים את הצורך ביכולת: תמורתיות, גלוקליות, פרסונליות, אי פורמליות

 

·  יכולות  אחרות  עמן  מתבצע  בדרך  כלל  הפיתוח  של  היכולת:  יצירתיות/חשיבה  יצירתית/  חשיבה המצאתית  (סקרנות מובילה לעיתים ליצירתיות,) פתיחות (סקרנות מובילה לפתיחות לרעיונות חדשים,) מוטיבציה (סקרנות היא מרכיב במוטיבציה) וחמלה (סקרנות חופפת עם מושג החמלה.)

 

·   קטגוריות פרקטיקות למידה והוראה המפתחות את היכולת: סביבות למידה המסייעות לחקר ולגילוי ממלאות תפקיד מפתח בהתפתחות הסקרנות, כולל סיעור מוחות ושימוש בדיאלוג סוקראטי. בנוסף, חשיבה עיצובית ולמידה מבוססת בעיות.

 

·    קטגוריות פרקטיקות הערכה וכלי ההערכה המודדים את היכולת: כלי הערכה: דוח אישי- סקרנות מלבורן לכיתות י-יב Naylor( ,)1981( דוח אישי- סולם המדידיה האפיסטמית לסטודנטים Leherissey .)1971

קידום תלמידים על פי תכנית למידה אישית  להצלחה מיטבית

מקיף חמ"ד לאומנויות "ריגלר"- נתניה

התחדשות פדגוגית- למידה ברוח המח"ר

אולפנת אמי"ת באר שבע

"לכל תלמיד ניגון משלו"

בית החינוך חמ"ד "אהל שילה בנים"

bottom of page