top of page
סמל.jpg
הורד.png

משרד החינוך

2030.jpg

מוטיבציה

שם היכולת: מוטיבציה

·   סוג היכולת: גישה

 

·   הגדרת ותיאור היכולת: מוטיבציה יכולה להיחשב תהליך פנימי, מצב או כוח שמניע אדם לפעול. לעתים קרובות הפרט חווה כוח זה כרצון או נכונות לעסוק בפעילות מסוימת או להמשיך במטרה מסוימת.

·    השפעת פיתוח היכולת על הישגי הלומד במרחבי החיים השונים: המוטיבציה ממלאת תפקיד מרכזי בפיתוח של רוב (אם לא כולם) של הכישורים הכלולים במסגרת מסגרת החינוך של 2030 .OECD בניית כמעט כל סוג של יכולת מפורשת דורש מאמץ ותרגול כאשר הם בעלי מוטיבציה מספקת כדי לעשות זאת. יתרה מזאת, מרגע שפיתחו את היכולת, אין להניח שהתלמידים יחלו אותה בכל המצבים, זה מחייב את התלמידים להיות בעלי מוטיבציה על מנת להניע רמה מסוימת של מאמץ נפשי.

 

·   עקרונות פמ"ע הגוזרים את הצורך ביכולת: תכלול

 

· יכולות אחרות עמן מתבצע בדרך כלל הפיתוח של היכולת: זמישות, יצירתיות,  חשיבה ביקורתית (ככל שחשיבה ביקורתית מאומצת יש להניח שהיא דורשת מוטיבציה גבוהה יותר יותר מאשר צורות חשיבה אחרות),  סקרנות (היא היכולת הדורשת מוטיבציה,) תודעת צמיחה (אנשים הסבורים כי הם בעלי יכולת חשיבה (שיש להם תודעת צמיחה) נוטים פחות לסגת מהמאמץ, וסביר יותר שהם יאמצו לעצמם מטרות,) אחריות (יעדים של אחד נתפסים כחובות ואחריות,) מודעות עצמית ויעילות עצמית.

 

·   קטגוריות פרקטיקות למידה והוראה המפתחות את היכולת: התערבויות הדורשות מהתלמידים לבחון כיצד משימה אקדמית או תחום (או בכלל בית הספר בכלל) רלוונטיים לחייהם שלהם.

 

· קטגוריות פרקטיקות הערכה וכלי ההערכה המודדים את היכולת: כלי הערכה: דוח אישי- שאלון אקדמי   ויסות עצמי לגילאי 8 עד 14 1989( Connell, & ,)Ryan דוח אישי- שאלוןן השגת מטרות לסטודנטים 2008( Murayama, & ,)Elliot דוח אישי ודוח מורה- סולמות למידה של מחויבות מול חוסר שביעות רצון

לכיתות ד' עד ז' 2009( Furrer, & Kindermann, ,(Skinner, ודוח אישי- שאלון תפיסה אישית

.)Eccles, O’Neill, & Wigfield, 2005; Eccles & Wigfield, 1995( 15 עד 12 לגילאי ומשימתית

קידום תלמידים על פי תכנית למידה אישית  להצלחה מיטבית

מקיף חמ"ד לאומנויות "ריגלר"- נתניה

התחדשות פדגוגית- למידה ברוח המח"ר

אולפנת אמי"ת באר שבע

"לכל תלמיד ניגון משלו"

בית החינוך חמ"ד "אהל שילה בנים"

bottom of page