top of page
Scouting

תש"פ

download (10).png

"מישרים מבט"- תובנות מהקורנה

חמ"ד של חופש

תקופת הקורונה זימנה לידינו, התבוננות מחודשות על עצמינו, תפקינו ותיפקודנו על ההתייחסויות השונות שלנו אל המציאות. תלמידים רבים חוו חוויות שונות על אופיים. ישנם תלמידים שהיו מצטיינים ועמדו בכל הדרישות במהלך הלמידה הרגילה ובזמן הקורונה לא הצליחו לאסוף את עצמם ללמידה מרחוק וישנם תלמידים שחוו חוויה הפוכה. ישנם תלמידים שהחוויה בבית והמציאות של חוסר מסגרות העצימו וקדמו אותם לפיתוח קשרים אישיים ומשפחתיים וישנם תלמידים שחוו חוויות לא פשוטות משפחתיות וחברתיות.

במהלך החופשה חשוב לתת לתלמידים הזדמנויות לבחינה אישית על ההתבוננות שלהם בתקופת הקורונה, בין ה"רצוי" למצוי", ניתן להם כלים לבחינה של תחומים שהיו רוצים לשמר מהקורונה ותחומים שהיו רוצים לשפר ומעל הכל, ננפיח בהם את האמונה והבטחון העצמי על האחריות והעוצמה שיש בהם להשיג כל מה שבע"ה יישאפו לכך.

חומרי עזר: * קשר אישי מורה תלמיד, * כישורי חיים

תקופת הקורונה הביאה לפתחנו את העיסוק באמונה בשעת קושי, את הבחינה של מציאות הבורא, כאשר יש נגיף קטן שמטלטל את כל האימפריות הגדולות בעולם.

כמו כן, סוגיות רבות הלכתיות והשקפתיות הובאו לפתחי הילדים במהלך התקופה כמו המחויבות לתפילה ולמצוות, ניצול הזמן הרוחני, לימוד תורה, שעות הפנאי ועוד. 

במהלך החופשה חשוב לנצל את ההזדמנות להתבוננות על השגחת ה' בעולם- השגחה פרטית, לבחון את תפקידנו בכל יום שה' נתן לנו, ננסה לקנות לעצמינו "משקפיים של אמונה" ונעמיק את החשיבות של המסגרת היומית ההלכתית שה' נתן לנו באמצעות קיום ההלכה ותפקידנו בהבנת הקשר שלנו, בהשתייכות ובאהבה התורה והמצוות.

חומרי עזר: *זהות ציונית דתית (עי"ס/ הורים/ מורים) *חמ"ד של תורה

"לחוד שהוא היחד"- כמה אחדות היתה בעם בתקופה של "לבד". כמה פעולות של הזדהות עם הדור המבוגר, עם צוותי הרפואה ועוד.

בנוסף, נוצרו קשרים רבין בין שכנים, בתוך קהילות, "מנייני חצרות" ושמחות עם שכנים. ללא מחיצות של עדות/ גיל/ מעמד, כולם יחד התחברו ל"והיא שעמדה" בליל הסדר, להדלקה וכיבוי האורות, להנפת הדגלים ביום העצמאות ו"זומים" רבים.

במהלך המפגשים, נבחן את החשיבות של ה"ביחד" הקהילתי ללא הבדלים, על הגשרים שנהיו חזקים ויציבים יותר ונקבל כלים ורעיונות לשימור הקשרים החזקים שנוצרו בקהילה ונקודות למחשבה לקחת אתנו לאחר הקורונה בע"ה.

חומרי עזר: *יום אהבת ישראל,  *קשר עם הקהילה

תקופת הקורונה התאפיינה באופי של צורת החיים, בה נסגרו המסגרות הברורות, השגרות היומיומיות, כאשר נדרש מהתלמיד למלא את סדר יומי באחריותו האישית (הוריו).

ישנם תלמידים אשר הביאו את יכולותיהם לידי מיצוי אף מעבר לרגיל וישנם, אשר נתקשו במיצוי יכולותיהם במהלך ימי הקורונה.

מעבר לכך, סוגיות רבות עוררו את התלמידים, על מהות הזמן, תפקידים, לשם מה הם פועלים את פועלתם, סידרי עדיפויות של הפעילויות השונות ועוד.

במהלך המפגשים, נציע להתבונן מחדש על חשיבות ומהות הזמן, על האחריות הבוגרת בניצול הזמן, על הבנת סדרי העדיפויות ועל האפשרות של כלים ארגוניים לארגון האישי.

חומרי עזר:

*הכנה לחופשה, *הכנה לחופשה עי"ס, * חוברת חמ"ד של חופש  * כישורי חיים *התנהלות נכונה ברשת

תקופת הקורונה הביאה לפתחנו את המבט על הקורה בעולם בכלל ועל יהדות התפוצות בפרט.

בכל שנות תקומת העם היהודי בארצו, יהודי התפוצות היוו עוגן, שותפות לקיחת חלק התמודדויות השונות שקרו בארץ. החל מכספים שהעבירו ועד לסממני הזדהות שונים.

במציאות הנוכחית, יהודי התפוצות עוברים התמודדויות קשות מאוד, ואנו יהודי א|י נקראים לדגל בחשיבה, בשותפות, במודעות ובהזדהות עם המציאות הלא פשוטה שהם עוברים.

במהלך המפגשים, נכיר את המציאות איתה מתמודדים היהודים בתפוצות, נכיר את הכמות האדירה של היהודים הנמצאים בתפוצות, נזדהה עם הקושי שלהם ונבחן את יכולותינו להשפיע ולהזדהות הן בהתמודדות העכשווית מול הקורונה והן בבחינה כוללת גם לאחר סיומה במהרה בע"ה.

חומרי עזר: *חיבוק חם מהתפוצות

תקופת הקורונה זימנה לידינו "למידה אחרת", העלתה את סוגיות ה"אחריות על הלמידה", סוגיית אופני הלמידה השונים, שברה מחיצות בין תחומי דעת ושכבות גיל והעלתה את הסוגיה המשמעותית - של מהות הלמידה.

במפגשים, נחשוף את התלמידים לתכנים ומיומנויות לקידום הלמידה ואחריותה בקרב התלמידים.

חומרי עזר: *תכנים ותוכניות באתר המנהל,  *חמ"ד דיגיטלי   *התנהלות נכונה ברשת

bottom of page